luni, 27 februarie 2012

DE CE PLATIM ADMINISTRATORII?

Foarte des am auzit aceasta intrebare.
Din punct de vedere al activitatii desfasurate in prezent, administratorii sunt platiti de proprietari ca 90% din activitatea lor sa efectueze calculele pentru utilitati furnizorilor.
Din punct de vedere legislativ activitatea lor ar trebuie sa se axeze pe administrarea proprietatii comune a imobilului. Ceea ce majoritatea nu fac. Insasi legea atunci cand a fost conceputa s-a pornit de la premisa ca in afara activitatii de administare, defalcarea cheltuielilor cu utilitatile sa fie efectuata de catre administratori. O cutuma asumata din vechea legislatie. Intr-un secol in care informatizarea si accesul la baze de date electronice este esential in orice institutie sau societate, noi pastram inca un sistem perimat.
Paradoxul este ca se pot crea contracte individuale pentru utilitati, fara costuri prea mari dar problema este daca furnizorii de utilitati, care sunt SOCIETATII DE STAT sunt in stare sa faca acest lucru.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Acestea sunt de fapt atributiile administratorului de imobile conform Legii 230/2007
"- Administratorul, persoana fizica sau juridica, are, in principal, urmatoarele atributii:
a) prestarea serviciilor in mod profesional;
b) gestionarea bunurilor materiale si a fondurilor banesti;
c) efectuarea formalitatilor necesare in angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea cladirii, derularea si urmarirea realizarii acestor contracte;
d) asigurarea cunoasterii si respectarii regulilor cu privire la proprietatea comuna;
e) gestionarea modului de indeplinire a obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor in raport cu autoritatile publice. Obligatiile cetatenesti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generala a proprietarilor;
f) indeplinirea oricaror alte obligatii expres prevazute de lege."

CONDREA NARCISA spunea...

Multumesc foarte mult celui(celei) care a postat comentariul cu atributiile adiministratorului. Intrebarea mea este: Poate sa confirme ca in realitate acestia isi respecta atributiile? Poate sa-mi arate blocuri in orasul acesta in care administrarea functioneaza asa cum trebuie? Si inca o intrebare: Cine aplica sanctiunile daca administratorul nu-si respecta atributiile?

Doina Sterea spunea...

Multe dintre punctele astea puteau sa lipseasca pentru ca nu prezinta nimic la obiect, concret. Par scrise doar ca sa fie mai multe "atributii", sa fie stufos, sa umple foaia.