marți, 8 martie 2016

Cele 10 reguli esentiale pentru un proprietar



1.     1. Să renunţe la psihoza că sunt furaţi. De ce le este frică nu vor scăpa.  
              
   2. Să se implice în procesul decizional prin participarea la Adunarea generală. Nimeni nu are autoritatea de a lua decizii în locul lor.

   3. Să inveţe să –şi apere drepturile dar numai după o cunoaştere temeinică a legislaţiei. Ceea ce credem noi că este corect nu are nimic în comun cu ceea ce este legal.
   4. Intotdeauna să solicite în prealabil opinia unor specialişti, nu prieteni, nu apropriaţi.  Nu orice persoană care deţine o diplomă este şi specialist. 
  5.Să fie corecţi cu ei însăşi şi atunci vor fi şi ceilalţi corecţi faţă de ei. Nimeni nu este mai presus de lege .


    6. Niciodată să nu emită o “opinie” fără a studia  documentele care pot dovedi contrariul.
    7. Să evite să asculte  “plângerile din partea vecinilor sau prietenilor” pentru că acestea întotdeauna au o motivaţie subiectivă.
    8. Când cineva face “o propunere de a face ceva” să fie atenţi. In spatele acestor propuneri întodeauna se ascunde un interes personal dar sunt şi oameni care ştiu să ofere.
  9. Orice informaţie primită să o verifice în prealabil. De multe ori un străin îţi poate oferii o soluţie mult mai avantajoasă.

  10. Să renunţe la obiceiul de a admira “curtea altei asociaţii” .  Surprinzător s-ar putea ca cea ce admiră să nu fie şi ceea ce e legal. Nemulţumitului i se ia darul.

Niciun comentariu: