sâmbătă, 13 aprilie 2013

CALCUL COTA INDIVIZA




PROCEDURĂ


privind calcularea cotei – părţi indivize a unui apartament dintr-un imobil
cu mai multe apartamente şi spaţii locative cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, care se constituie în condominiu



I. CADRUL LEGAL

1. (1) Scopul prezentei proceduri îl constituie modul de calcul a cotei – părţi de proprietate a părţilor de folosinţă comună precum şi a terenului, aferente apartamentelor sau spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă dintr-o clădire/bloc, tronson sau scară, care sunt constituite în condominiu.
(2) Procedura de calcul a cotei de proprietate aferente unei locuinţe sau a unui spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă dintr-o clădire/bloc, care se constituie în condominiu, are la bază prevederile art. 45 din Normele metodologice privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 400/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Conform acesteia, cota-parte de proprietate reprezintă raportul suprafeţei utile totale a locuinţei sau spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, faţă de totalul suprafeţei utile ale tuturor locuinţelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu.

2. (1) În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 400/2003, cu modificările şi completările ulterioare, cota-parte de proprietate este cea stabilită potrivit actului de proprietate, după caz, prin contractul de vânzare-cumpărare, contractul de construire sau procesul-verbal de predare-primire şi contractul de schimb sau contractul de donaţie.
   (2) În cazul în care totalul cotelor-părţi de proprietate, care sunt fracţiuni abstracte pentru fiecare locuinţă sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din clădirea/blocul, tronsonul sau scara care constituie condominiul, nu se închide cu 100%, adunarea generală a asociaţiei de proprietari poate hotărî reconsiderarea lor.
(3) Acelaşi lucru se poate face şi în cazul în care apartamentele şi spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din clădirea/blocul, tronsonul sau scara care este constituită în condominiu, au suferit modificări ale suprafeţelor utile prin amenajări interioare ale apartamentelor şi/sau a spaţiilor locative sau în cazul când s-au modificat suprafeţele totale, potrivit legii, ca urmare a consolidărilor antiseismice, transformării podului/acoperişului în mansarde locuibile etc.

3. (1) Conform prevederilor art. 87 din Ordinul nr. 633/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor de cadastru şi publicitate imobiliară, când se cere înscrierea unui drept asupra unui etaj sau asupra unui apartament dintr-o clădire ce formează obiectul unei proprietăţi individuale pe etaje sau pe apartamente, se va ataşa un desfăşurător de plan pentru întreaga clădire, pe tronsoane sau scări, cu arătarea dreptului de proprietate exclusivă şi a drepturilor imobiliare în indiviziune forţată, certificat de administratorul clădirii sau de preşedintele asociaţiei de proprietari, verificându-se totodată daca nu a fost deschisă anterior cartea funciară colectivă pentru imobilul respectiv.

(2) Evidenţierea stării de coproprietate se face prin deschiderea unei cărţi funciare colective care cuprinde menţionarea părţilor de folosinţă comună ale terenului, ale clădirii/blocului, precum şi descrierea tuturor apartamentelor/spaţiilor care intră în componenţa clădirii/blocului, cu indicarea tuturor titularilor dreptului de proprietate asupra acestora.

4. Pentru înscrierea în cartea funciară a unei construcţii care face obiectul proprietăţii pe etaje sau pe apartamente se întocmeşte o foaie colectivă pentru întreaga construcţie care conţine datele din cartea de imobil a asociaţiei de proprietari cu privire la lista apartamentelor, suprafaţa blocului, suprafaţa utilă a apartamentelor, descrierea părţilor comune, suprafaţa terenului aferent blocului - conform modelului prevăzut în anexa nr. 9 la Regulamentul privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară.

5. (1) Datele privind caracteristicilor tehnice ale condominiului, necesare la calcularea cotei – părţi indivize a unui apartament dintr-un imobil cu mai multe apartamente şi spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, se obţin de la administratorul clădirii, de la preşedintele asociaţiei de proprietari sau, după caz, se obţin pe bază de măsurători topografice executate de către persoane fizice/juridice autorizate, cu plata tarifelor stabilite potrivit reglementărilor legale.
(2) Caracteristicilor tehnice ale condominiului cuprind:
a) structura clădirii/blocului, în funcţie de destinaţia proprietăţii, privind:
- numărul de ....... apartamente, cu o suprafaţă utilă totală de
....... m2, destinate locuirii, din care:
    cu 1 camera/garsoniere: nr........../............. m2;
   • cu 2 camere: nr. ............/ .......... m2;
    • cu 3 camere: nr. .........../............ m2;
   • cu 4 camere: nr. ........../............. m2;
    • etc. ............................./................m2;
- număr de ........ spaţii comerciale, birouri, sedii de societăţi
comerciale şi altele asemenea, situate la(nivelul) ................,
însumând o suprafaţă utilă de ............... m2, din care :
   • sp. com. nr............/............. m2;
   • birou. nr.. ............./ ............. m2;
etc. ...................../................m2;
b) suprafaţa construită pe nivel…….……… m2 ;
c) terenul aferent construcţiei, în suprafaţă totală de ......... m2;
    d) clădirea a fost dată în folosinţă în anul ..............

6. Înscrierea în cartea funciară se face pe baza unei documentaţii tehnice, întocmite în conformitate cu prevederile Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară, aprobat prin Ordinul nr. 634/2006 al Directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Conţinutul documentaţiilor tehnice este cel prevăzut de art.13 din Regulamentul susmenţionat.

7. Suprafaţa utilă a apartamentului sau spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, (Suap), împreună cu cota-parte indiviză din proprietatea comună (Cpc), inclusiv cota-parte din teren (Cpt), reprezintă o parcelă individuală de proprietate imobiliară.


    II. METODOLOGIA DE CALCUL A COTEI – PĂRŢI INDIVIZE

8.Termenii utilizaţi

a) Coeficientul Ki - coeficient cotă-parte proprietate părţi comune respectiv teren aferent, specific pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu; rezultată din raportul dintre suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu şi totalul suprafeţei utile ale tuturor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
b) Suap - reprezintă suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
c) STuap - reprezintă totalul suprafeţei utile a tuturor apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu ( suma tuturor acestor suprafeţe)
d) Cpc - reprezintă cota-parte proprietate din părţile comune ale clădirii/blocului, tronsonului sau scării, aferentă fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
e) STc - reprezintă suprafaţa totală construită a clădirii/blocului, tronsonului sau scării ( suprafaţa construită desfăşurată )
f) STpc reprezintă suprafaţa totală proprietate comună a clădirii/blocului, tronsonului sau scării din condominiu;
g) Cpt - reprezintă cota-parte de teren aferentă fiecărui apartament sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
h) Scs - reprezintă suprafaţa construită la sol a clădirii/blocului, tronsonului sau scării;
i) St - reprezintă suprafaţa de protecţie (trotuarul sau bordura) construită la sol a clădirii/blocului, tronsonului sau scării, realizată în jurul acestora, având lăţimea stabilită de proiectant conform soluţiilor tehnice rezultate din proiectul de execuţie, în funcţie de zona de amplasare, stabilitatea terenurilor la fundare, caracteristicilor geotehnice ale terenurilor, etc. În general, lăţimea zonei de protecţie (trotuarului sau bordurii) a clădirii/blocului, tronsonului sau scării construită la sol este de 0.60 m.
j) ST - reprezintă suprafaţa totală de teren aferentă clădirii/blocului, tronsonului sau scării

9. Definiţii
a) Suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu (Suap), reprezintă suma tuturor suprafeţelor utile ale încăperilor, cuprinzând: camera de zi, dormitoare, băi, WC, duş, bucătărie, spaţii de depozitare şi de circulaţie din interiorul locuinţei. Nu se cuprind: suprafaţa logiilor şi a balcoanelor, pragurile, golurilor de uşi, ale trecerilor cu deschideri până la 1,oo m, nişele de radiatoare, precum şi suprafeţele ocupate de sobe şi cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare sobă şi cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe. În cazul locuinţelor duplex nu se cuprinde rampa de acces, conform Anexei nr.1 din Legea locuinţei nr.114/1996, cu modificările şi completările ulterioare.
b) Suprafaţa totală construită (STc), reprezintă suma suprafeţelor utile ale tuturor apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu, a logiilor, balcoanelor, împreună cu suprafeţele părţilor comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea şi evacuarea deşeurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adaugă suprafaţa aferentă pereţilor interiori şi exteriori ai locuinţei; în cazul încălzirii cu combustibil solid, se adaugă suprafaţa aferentă sobelor şi cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafeţele aferente boxelor de la subsol şi ale garajelor care pot fi prevăzute distinct.
Pentru uşurarea calcului se recomandă ca suprafaţa totală construită (STc) din condominiu să se calculeze pentru fiecare nivel iar rezultatul obţinut se înmulţeşte cu numărul de nivele ale clădirii/blocului, tronsonului sau scări
( nivel se consideră subsolul, parterul, mezaninul, etajele şi mansarda, după caz).

10. Procedură de calcul

  1. Calculul coeficientului Ki: acest coeficient rezultă ca un raport dintre suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu (Suap) şi totalul suprafeţei utile ale tuturor apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu (STuap).

Ki = Suap : STuap

(2) Coeficientului Ki se calculează cu precizie de patru zecimale.

(3) Coeficientului Ki se utilizează la calculul cotei-părţi proprietate din părţile comune (Cpc), respectiv la calculul cotei-părţi proprietate teren (Cpt) aferente fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu.

  1. Suprafaţa totală proprietate comună STpc) din condominiu rezultă ca
diferenţa dintre suprafaţa totală construită (STc) şi totalul suprafeţei utile ale tuturor apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă (STuap).

STpc = STc – Stuap

(5) Cota-parte de proprietate din părţile comune (Cpc) pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din clădire/bloc, tronson sau scară, rezultă ca produsul dintre coeficientului Ki (specific fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă) şi suprafaţa totală proprietate comună din condominiu (STpc).
(6) În suprafaţa totală proprietate comună din condominiu (STpc) nu sunt cuprinse suprafeţele aferente boxelor , ale garajelor de la subsol, precum şi ale altor spaţii aflate în proprietate individuală, care se prevăd distinct ( vezi Partea I A - Foaia de avere din exemplul II ).

(7) Suprafaţa totală a terenului (ST) reprezintă suma suprafeţei de teren ocupată la sol de către clădire/bloc, tronson sau scară şi a suprafeţei de protecţie (trotuarul/bordura) a clădirii/blocului, tronsonului sau scării, stabilită conform soluţiilor tehnice rezultate din proiectul de execuţie al clădirii/blocului.

ST = Scs + St

(8) Cota-parte proprietate teren (Cpt) aferentă fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din clădire/bloc, tronson sau scară, este rezultatul produsului dintre coeficientul Ki, specific fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă şi suprafaţa totală (ST) a terenului din condominiu.

Cpt = Ki x ST






Exemplu I: Calcularea cotei – părţi indivize care revine unui apartament dintr-un imobil cu mai multe apartamente şi spaţii locative cu altă destinaţie (spaţiu comercial) care se constituie în condominiu



UAT: BUFTEA
Adresa: str. George Enescu, nr. 32, bloc C1, sc. 1.
Imobil: - P + 4
Parter: - Spaţiu comercial
Număr de apartamente: -16
Tip proprietate: - proprietate privată
Apartamente: - 2 cu două camere şi 2 cu trei camere pe nivel
Suprafaţa utilă: - apartament cu 2 camere = 52 mp;
- apartament cu 3 camere = 66 mp;

Suprafaţa construită: - apartament cu 2 camere = 81 mp;
- apartament cu 3 camere =102 mp;
Suprafaţă teren aferent: - suprafaţa construită la sol la care se adaugă o zonă
de protecţie a imobilului de 0,60 cm.
Anul construirii: - 1998

Notă: Suprafeţele au fost stabilite conform Anexei nr. 1 din Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind suprafeţele minimale pentru locuinţe. Pentru acest exemplu, considerăm că, datele au rezultat din documentaţia tehnică întocmită de o persoană fizică sau juridică autorizată.

1. Procedură de calcul pentru coeficientul Ki (cotă-parte proprietate părţi comune, respectiv teren, specifică pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu);
Ki = Suap : STuap, unde:

Suap = suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
STuap = suprafaţa utilă a tuturor apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;

STuap = ( 8 ap./ 2camere x 52 mp) + ( 8 ap./ 3camere x 66 mp) +
+ ( spaţiu comercial: 2camere x 52 mp+2camere x 66 mp) =1180,00 mp.
de unde:
- Ki, pentru un apartament cu 2 camere: 52,00 mp :1180,00mp = 0,0441
- Ki, pentru un apartament cu 3 camere: 66,00 mp :1180,00mp = 0,0559
- Ki, pentru spaţiul comercial: 236 mp : 236 mp : 1180,00mp = 0,2000

2. Calculul cotei-părţi proprietate din părţile comune (Cpc) ale clădirii/blocului aferentă fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
Cpc = Ki x STpc, unde:
STpc = STc – Stuap

STc (suprafaţa totală construită) = 366 mp/nivel x 5 nivele = 1830,00 mp.
STuap =( 8 ap./ 2camere x 52 mp) + ( 8 ap./ 3camere x 66 mp) +
+ ( spaţiu comercial: 2camere x 52 mp+2camere x 66 mp =1180,00 mp.
rezultă:
STpc (suprafaţa totală proprietate comună din condominiu) = 650,00 mp.

de unde:
- Cpc, pentru un apartament de 2 camere: 0,0441 X 650,00mp = 28,66 mp.
- Cpc, pentru un apartament de 3 camere: 0,0559 X 650,00mp = 36,33 mp.
- Cpc, pentru spaţiul comercial: 0,2000 X 650,00mp = 130,00 mp.
3. Calculul cotei-părţi proprietate teren (Cpt);


Cpt = Ki x ST, unde ST = Scs + St
Sconstruită la sol (reprezintă suprafaţa imobilului construită la sol)
(2camere x 81 mp + 2camere x 102 mp) = 366,00 mp.

Strotuar: √366 mp. = 19,10 ml latură x 0,6m lăţime trotuar x 4 laturi = 45,84 mp.
( considerăm clădirea ca fiind un pătrat cu latura de 19,10 metri )
ST = 366,00 mp. + 45,84 mp. = 411,84 mp.
de unde :
Cpt, pentru un apartament cu 2 camere: 0,0441 X 411,84 mp.mp. = 18,16 mp.
Cpt, pentru un apartament cu 3 camere: 0,0559 X 411,84 mp.mp. = 23,o2 mp.
Cpt, pentru spaţiul comercial: 0,2000 X 411,84 mp.mp. = 82,36 mp.





Anexa 9
la Regulamentul aprobat prin
Ordinul nr.634/2006


Carte Funciară Colectivă Nr. …*……….. UAT: BUFTEA

Partea I A - Foaia de avere

Adresa: str. George Enescu, nr. 32, bloc C1, sc. 1.
Nr. Cadastral : …*………………………………………
Suprafaţa : ……………………………………………..

Nr. tronson
Scara
Nivel
Nr.
apart
Cod Unitate individuală (U)
*
Nr. CF individuală
*
SUPRAFETE (mp)

Observaţii


Total
proprietate imobiliara

Supraf. utilă pe apart.
(Suap)
Cotă-parte părţi comune pe apart.
(Cpc)
Cotă- parte teren pe apart.
(Cpt)









I
1
Parter



448,40
236,00
130,04
82,36

1
1


98,82
52,00
28,66
18,16

1
2


98,82
52,00
28,66
18,16

1
3


125,35
66,00
36,33
23,o2

1
4


125,35
66,00
36,33
23,o2

2
5


98,82
52,00
28,66
18,16

2
6


98,82
52,00
28,66
18,16

2
7


125,35
66,00
36,33
23,o2

2
8


125,35
66,00
36,33
23,o2

3
9


98,82
52,00
28,66
18,16

3
10


98,82
52,00
28,66
18,16

3
11


125,48
66,00
36,33
23,o2

3
12


125,35
66,00
36,33
23,o2

4
13


98,82
52,00
28,66
18,16

4
14


98,82
52,00
28,66
18,16

4
15


125,35
66,00
36,33
23,o2

4
16


125,35
66,00
36,33
23,o2

TOTAL




2241,76
1180,00
650,00
411.80

Descriere

părţi comune:(intrare, casa scării, spălătorie, uscătorie, gheenă gunoi, terenul construit şi neconstruit)
Întocmit, Recepţionat,


* - se completează la OCPI/ BCPI


Exemplu II: Calcularea cotei – părţi indivize aferente unui apartament dintr-un imobil cu mai multe apartamente şi spaţii cu altă destinaţie decât locuinţe (sediu bancă la parter şi spaţiu comercial la mezanin), care se constituie în condominiu


UAT: BUCUREŞTI, Sector 6
Adresa: Bd. TIMIŞOAREI nr. 32, bloc OD 5.
Imobil: - S+P+M +7E
Număr scări: - 4
Subsol: - 21 spaţii depozitare + spaţii tehnice
Parter: - spaţiu bancar
Mezanin: - spaţiu comercial
Număr de apartamente: - 84
Tip proprietate: - proprietate privată
Apartamente: - 1 cu patru camere, 1 cu trei camere şi o garsonieră
pe nivel
Suprafaţa utilă: - apartament cu 4 camere = 93 mp;
- apartament cu 3 camere = 66 mp;
- garsonieră = 37 mp;
Suprafaţa construită: - apartament cu 4 camere = 144 mp;
- apartament cu 3 camere = 102 mp;
- garsonieră = 37 mp;
Suprafaţă teren aferent: - suprafaţa construită la sol, la care se adaugă o zonă
de protecţie a imobilului de 0,60 cm.
Anul construirii: - 2000

Notă: Suprafeţele au fost stabilite conform Anexei nr. 1 din Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind suprafeţele minimale pentru locuinţe. Pentru acest exemplu, considerăm că, datele au rezultat din documentaţia tehnică întocmită de o persoană fizică sau juridică autorizată.


1. Procedură de calcul pentru coeficientul Ki (cotă-parte proprietate părţi comune respectiv teren, specifică pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu);
Ki = Suap : STuap, unde:

Suap = suprafaţa utilă a apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
STuap = suprafaţa utilă a tuturor apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;

STuap = apartamente ( 7 ap./4 camere/sc. x 93 mp) + (7 ap./3 camere/sc. x 66 mp) +
(7 garsoniere/sc. x 37 mp) + spaţiu comercial-mezanin ( echivalent:1 ap./4
camere/sc. x93 mp) + (1 ap./3 camere/sc. x 66 mp) +(1 garsonieră/sc. x 37
mp) + spaţiu bancar-parter (echivalent:1 ap./4 camere/sc. x 93 mp) +
(1 ap./3 camere/sc. x 66 mp) + (1 garsonieră/sc. x 37 mp) X 4 scări:
STuap = 7056,00 mp.


de unde:
- Ki, pentru un apartament cu 4 camere: 93,00 mp :7056,00mp = 0,0132
- Ki, pentru un apartament cu 3 camere: 66,00 mp :7056,00mp = 0,0094
- Ki, pentru o garsonieră: 37,00 mp : 7056,00mp = 0,0052
- Ki, pentru spaţiul comercial: 784 mp : 7056,00mp = 0,1111
- Ki, pentru spaţiul bancar: 784 mp : 7056,00mp = 0,1111


2. Calculul cotei-părţi proprietate din părţile comune (Cpc) ale clădirii/blocului aferentă fiecărui apartament sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu;
Cpc = Ki x STpc,
unde:
STpc = STc - STuap
STc (suprafaţa totală construită):
apartamente (7 ap./4 camere/sc. x 144 mp) + (7 ap./3 camere/sc. x 102 mp) +
(7 garsoniere/sc. x 58 mp) + spaţiu comercial-mezanin ( echivalent:1 ap./4
camere/sc. x 144 mp) + (1 ap./3 camere/sc. x 102 mp) + (1 garsonieră/sc.x 58
mp) + spaţiu bancar-parter (echivalent:1 ap./4 camere/sc. x 144 mp) +
(1 ap./3 camere/sc. x 102 mp) + (1 garsonieră/sc. x 58 mp) + suprafaţă spaţii
depozitare subsol (21boxe/sc. x 4,5 mp) + suprafaţă spaţiu tehnic subsol
( 304,00 mp suprafaţă totală subsol – 94,50 mp ocupată de boxe) X 4 scări:

STc = 11782,00 mp,
rezultă:
STpc (suprafaţa totală proprietate comună din condominiu):11782,00 - 7056,00 = 4726,00 mp.
de unde:
- Cpc, pentru un apartament cu 4 camere: = 0,0132 x 4726,00 mp = 62,37 mp.
- Cpc, pentru un apartament cu 3 camere: = 0,0094 x 4726,00 mp = 44,41 mp.
- Cpc, pentru o garsonieră: = 0,0052 x 4726,00 mp = 24,56 mp.
- Cpc, pentru spaţiul comercial: 0,1111 x 4726,00 mp = 525,06 mp : 4 = 131,26 mp/sc.
- Cpc, pentru spaţiul bancar: 0,1111 x 4726,00 mp = 525,06 mp : 4 = 131,26 mp/sc.

3. Calculul cotei-părţi proprietate teren (Cpt);

Cpt = Ki x ST, unde ST = Scs + St
Sconstruită la sol (reprezintă suprafaţa imobilului construită la sol)
- echivalent: apartamente (7 ap./4 camere/sc. x 144 mp) +
(7 ap./3 camere/sc. x 102 mp) +(7 garsoniere/sc. x 58 mp) x 4 scări= 1216,00 mp.
Strotuar: √1216 mp. = 34,87 ml latură x 0,6m lăţime trotuar x 4 laturi = 83,69 mp.

ST = 1216,00 mp. + 83,69 mp. = 1299,69 mp : 4scări = 324,92 mp/sc.
de unde:
Cpt, pentru un apartament de 4 camere: 0,0132 X 1299,69 mp = 17,14 mp.
Cpt, pentru un apartament de 3 camere: 0,0094 X 1299,69 mp = 12,22 mp.
Cpt, pentru pentru o garsonieră: 0,0052 X 1299,69 mp = 6,74 mp.
Cpt, pentru spaţiul comercial 0,1111 X 1299,69 mp = 144,40 mp: 4 = 36,11 mp/sc.
Cpt, pentru spaţiul bancar: 0,1111 X 1299,69 mp = 144,40 mp: 4 = 36,11 mp/sc.
ANEXA nr.9
la Regulamentul aprobat prin
Ordinul nr.634/2006


Carte Funciară Colectivă Nr. ………*….. UAT: BUCUREŞTI, Sector 6

Partea I A - Foaia de avere

Adresa: Bd. Timişoarei nr. 32, bloc OD 5, sc. 1.
Nr. Cadastral : …*………………………………………
Suprafaţa : ……………………………………………..

Nr. tronson
Scara
Nivel
Nr.
apart
Cod Unitate individuală (U)
*
Nr. CF individuală
*
SUPRAFETE (mp)

Observaţii
Spraf. boxe în proprietate
(mp.)
Total
proprietate imobiliara

Supraf. utilă pe apart.
(Suap)
Cotă-parte părţi comune pe apart.
(Cpc)
Cotă- parte teren pe apart.
(Cpt)












I
1
Subsol



-
-
-
-
-
Parter



363,37
196,00
131,26
36,11
-
Mezanin



363,37
196,00
131,26
36,11
-
1
1


177,01
93,00
62,37
17,14
4,50
1
2


127,13
66,00
44,41
12,22
4,50
1
3


72,80
37,00
24,56
6,74
4,50
2
4


177,01
93,00
62,37
17,14
4,50
2
5


127,13
66,00
44,41
12,22
4,50
2
6


72,80
37,00
24,56
6,74
4,50
3
7


177,01
93,00
62,37
17,14
4,50
3
8


127,13
66,00
44,41
12,22
4,50
3
9


72,80
37,00
24,56
6,74
4,50
4
10


177,01
93,00
62,37
17,14
4,50
4
11


127,13
66,00
44,41
12,22
4,50
4
12


72,80
37,00
24,56
6,74
4,50
5
13


177,01
93,00
62,37
17,14
4,50
5
14


127,13
66,00
44,41
12,22
4,50
5
15


72,80
37,00
24,56
6,74
4,50
6
16


177,01
93,00
62,37
17,14
4,50
6
17


127,13
66,00
44,41
12,22
4,50
6
18


72,80
37,00
24,56
6,74
4,50
7
19


177,01
93,00
62,37
17,14
4,50
7
20


127,13
66,00
44,41
12,22
4,50
7
21


72,80
37,00
24,56
6,74
4,50
TOTAL
10



3365,32
1764,00
1181,90
324,92
94,50
Descriere

părţi comune(intrare, casa scării, subsol tehnic, spălătorie, uscătorie, gheenă gunoi, terenul construit şi neconstruit)
Întocmit, Recepţionat,

* - se completează la OCPI/ BCPI

aceste informatii sunt preluate  de pe site-ul - www.ocpigj.ro/download/calcul_cota_indiviza.doc

Niciun comentariu: